VitaStar® N Universal

VitaStar® N Universal jest uniwersalnym, wysoko zmineralizowanym nawozem. Zawiera składniki aktywne w ilościach: 141 g/l N + 47 g/l P2O5 + 71 g/l K2O + mikroelementy.


Charakterystyka preparatu:

  • zapewnia zrównoważony rozwój roślin,
  • wspiera system odpornościowy,
  • efektywny w zapobieganiu deficytom składników odżywiających,
  • optymalizuje gospodarkę wodną roślin,
  • w sytuacji zatrzymania procesów życiowych z powodu niedoborów istotnych makra oraz mikroskładników, działa aktywująco na roślinę.

Sposób stosowania – dawki i terminy

Uprawa Liczba i termin zabiegu Dawka jednorazowa
Zboża 3–4 zabiegi: pierwszy zabieg wykonać jesienią od fazy 3 liści, drugi, trzeci i kolejny zabieg wykonać wiosną po rozpoczęciu wegetacji do końca fazy kłoszenia 5 l/ha
Rzepak 3 zabiegi: pierwszy zabieg wykonać jesienią od fazy 3 liści, drugi i trzeci zabieg wykonać wiosną w fazie wydłużania pędu głównego oraz w fazie rozwoju pąków kwiatowych 5 l/ha
Buraki cukrowe 3 zabiegi: zabiegi wykonać od fazy 4–6 liści do fazy zwarcia międzyrzędzi 5 l/ha
Kukurydza 2 zabiegi: zabiegi wykonać od fazy 4 liści 5 l/ha
Ziemniaki 3 zabiegi: pierwszy zabieg wykonać w fazie intensywnego rozwoju liści i łodyg, drugi zabieg wykonać w fazie zawiązywania bulw, trzeci zabieg wykonać po kwitnieniu 5 l/ha
Drzewa owocowe zabiegi wykonać kilkukrotnie podczas trwania wegetacji, np. z innymi zabiegami ochronnymi 5 l/ha
Truskawki zabiegi wykonać kilkukrotnie podczas trwania wegetacji, np. z innymi zabiegami ochronnymi 5 l/ha
Warzywa gruntowe 2 zabiegi: pierwszy zabieg wykonać od fazy 3–6 liści, kolejny po 14 dniach 5 l/ha
Warzywa pod osłonami zalecamy wykonywać zabiegi od fazy 2 liści (bądź 14 dni po wysadzeniu) do zbiorów łącznie z każdym zabiegiem ochronnym 0,2–0,3% roztwór
Rośliny ozdobne zabiegi wykonać dolistnie i do podłoża podczas produkcji rozsady 0,2–0,3% roztwór

UWAGA! Nie przekraczać zalecanych dawek. Wymienione rośliny oraz sposób dawkowania podane w tabeli są jedynie podpowiedzią najbardziej efektywnego użycia naszego produktu.

Share by: