VitaStar® +36, zawiera składniki czynne w ilości: 362 g/l N + 40 g/l MgO; jest nawozem mineralnym, z ogromną zawartością azotu.


Charakterystyka preparatu:

  • gwarancja zrównoważonego wzrostu upraw;
  • wsparcie odporności,
  • zapobieganie niedoborom elementów odżywczych;
  • w przypadku zatrzymania procesów życiowych z powodu niedoborów istotnych makra oraz mikroskładników, wykazuje działania aktywujące na roślinę.
  • pozytywnie wpływa na gospodarkę wodną oraz gospodarkę hormonalną roślin uprawnych,
  • skuteczna pomoc we wzrostach zawartości glutenu i białka w zbożach;
  • gwarancja właściwego przebiegu procesów fotosyntezy,
  • pomoc w skutecznej regeneracji roślin po porze zimowej,
  • działanie stymulująco na systemy korzeniowe, zapobiegając deficytom składników pokarmowych;
  • działanie stymulujące na wysokość oraz jakość uzyskiwanych plonów.
  • aktywizuje uprawy do szybkiego wytwarzania biomasy.

Sposób stosowania – dawki i terminy

Uprawa Liczba i termin zabiegu Dawka jednorazowa
Zboża 3–4 zabiegi: pierwszy zabieg wykonać jesienią od fazy 3 liści, drugi, trzeci i kolejny zabieg wykonać wiosną od momentu rozpoczęcia wegetacji do końca fazy kłoszenia 5 l/ha
Rzepak 2 zabiegi: zabiegi wykonać od momentu rozpoczęcia wegetacji do początku fazy kwitnienia 5 l/ha
Buraki cukrowe 3 zabiegi: zabiegi wykonać od fazy 3–4 liści do fazy zwarcia międzyrzędzi 5 l/ha
Kukurydza 1–2 zabiegi: zabiegi wykonać w fazie 6–8 liści 5 l/ha
Ziemniaki 3 zabiegi: pierwszy zabieg wykonać po 14–21 dniach po wschodach, kolejne co 10 – 14 dni 5 l/ha
Warzywa strączkowe 2 zabiegi: zabiegi wykonać w okresie intensywnego wzrostu 5 l/ha
Warzywa gruntowe 2–3 zabiegi: zabiegi wykonać od fazy 2 liścia (lub 14 dni po wysadzeniu) do fazy zbiorów, co 8–10 dni 5 l/ha
Drzewa i krzewy owocowe 2 zabiegi: pierwszy zabieg wykonać po rozpoczęciu wegetacji, drugi zabieg wykonać w okresie intensywnego wzrostu 5 l/ha

UWAGA! Nie przekraczać zalecanych dawek. Wymienione rośliny oraz sposób dawkowania podane w tabeli są jedynie podpowiedzią najbardziej efektywnego użycia naszego produktu.

Share by: