PL / EN
VitaStar® +36, zawiera składniki czynne w ilości: 362 g/l N + 40 g/l MgO; jest nawozem mineralnym, z ogromną zawartością azotu.
Charakterystyka preparatu:
Sposób stosowania – dawki i terminy
Uprawa | Liczba i termin zabiegu | Dawka jednorazowa |
---|---|---|
Zboża | 3–4 zabiegi: pierwszy zabieg wykonać jesienią od fazy 3 liści, drugi, trzeci i kolejny zabieg wykonać wiosną od momentu rozpoczęcia wegetacji do końca fazy kłoszenia | 5 l/ha |
Rzepak | 2 zabiegi: zabiegi wykonać od momentu rozpoczęcia wegetacji do początku fazy kwitnienia | 5 l/ha |
Buraki cukrowe | 3 zabiegi: zabiegi wykonać od fazy 3–4 liści do fazy zwarcia międzyrzędzi | 5 l/ha |
Kukurydza | 1–2 zabiegi: zabiegi wykonać w fazie 6–8 liści | 5 l/ha |
Ziemniaki | 3 zabiegi: pierwszy zabieg wykonać po 14–21 dniach po wschodach, kolejne co 10 – 14 dni | 5 l/ha |
Warzywa strączkowe | 2 zabiegi: zabiegi wykonać w okresie intensywnego wzrostu | 5 l/ha |
Warzywa gruntowe | 2–3 zabiegi: zabiegi wykonać od fazy 2 liścia (lub 14 dni po wysadzeniu) do fazy zbiorów, co 8–10 dni | 5 l/ha |
Drzewa i krzewy owocowe | 2 zabiegi: pierwszy zabieg wykonać po rozpoczęciu wegetacji, drugi zabieg wykonać w okresie intensywnego wzrostu | 5 l/ha |
UWAGA! Nie przekraczać zalecanych dawek. Wymienione rośliny oraz sposób dawkowania podane w tabeli są jedynie podpowiedzią najbardziej efektywnego użycia naszego produktu.