VitaStar® AminoCa

VitaStar® AminoCa jest specjalistycznym preparatem o nowatorskiej, skoncentrowanej formule wzbogacony naturalnymi aminokwasami i mikroelementami; stanowi doskonałe źródło wapnia, nie zawiera azotu. W swojej recepturze ma także nasze unikatowe białko Carpramid®. Rekomendowany do likwidacji niedoborów wapnia, używany zapobiegawczo i interwencyjnie.


VitaStar® AminoCa działa na wielu płaszczyznach:

  • pozytywnie oddziałuje na odpowiednie wybarwienie owoców oraz ich lepszą jędrność;
  • zapobiega pękaniu owoców pestkowych,
  • przeciwdziała problemowi gorzkiej plamistości podskórnej,
  • daje możliwość dłuższego przechowywania owoców oraz warzyw
  • pobudza procesy regeneracji roślin uprawnych przy jednoczesnym podniesieniu odporności,
  • zapobiega niedoborom składników odżywiających,
  • stymuluje prawidłowy i równomierny rozwój zarówno warzyw, jak i owoców,
  • pobudza procesy życiowe zahamowane na skutek deficytów istotnych mikroelementów.

Sposób stosowania – dawki i terminy

Uprawa Liczba i termin zabiegu Dawka jednorazowa
Drzewa pestkowe 2–3 zabiegi: zabiegi wykonać od rozpoczęcia fazy zawiązywania owoców, co 14 dni. Zalecana minimalna ilość wody - 600 l 3–5 l/ha
Drzewa ziarnkowe 2–4 zabiegi: zabiegi wykonać od fazy wzrostu zawiązków i owoców do 7–14 dni przed zbiorem. Zabiegi należy wykonywać co 7–10 dni 3–5 l/ha
Kapustne 2–3 zabiegi: zabiegi wykonać od momentu rozpoczęcia zawiązywania główek 4–5 l/ha
Pomidory, papryka, ogórki 2–3 zabiegi: zabiegi wykonać od momentu rozpoczęcia zawiązywania owoców, co 14 dni 4–5 l/ha (0,3–0,5% pod osłonami)
Sałata, cykoria 2–3 zabiegi: zabiegi wykonać po 14 dniach od wysadzenia 4–5 l/ha
Truskawki 2–3 zabiegi: zabiegi wykonać od momentu rozpoczęcia zawiązywania owoców, co 14 dni. Minimalna ilość wody 600 l 3–5 l/ha

UWAGA! Nie przekraczać zalecanych dawek. Wymienione rośliny oraz sposób dawkowania podane w tabeli są jedynie podpowiedzią najbardziej efektywnego użycia naszego produktu.

Share by: